MS en vakantie

Vakantie en Multiple Sclerose gaan met een goede voorbereiding prima samen. Vakantie vindt niemand vervelend en is vóór alles bedoeld om heerlijk te ontspannen en te genieten. Dat gaat het beste als de combinatie vakantie en Multiple Sclerose niet betekent dat u steeds tegen uw beperkingen aanloopt.

Als u vakantie en Multiple Sclerose in goede harmonie wilt combineren is het goed om van tevoren een paar dingen op een rijtje te zetten en u goed voor te bereiden. Welke activiteiten wilt u ondernemen, welke invloed heeft het lokale weer op uw ziekte en hoe toegankelijk is de locatie?

U kunt ook te rade gaan bij een patiëntenvereniging over zaken waaraan u moet denken als u een geslaagde combinatie wilt van uw vakantie en Multiple Sclerose. Hoe houdt u op vakantie bijvoorbeeld ‘cool packs’ gekoeld, welke medicijnen kunt u het beste meenemen op vakantie, hoe bewaart u die tijdens de vakantie in de hitte, hoe regelt u dat u op vakantie goed slaapt in vreemde bedden? Deze en nog veel meer vragen zijn iets waarbij een patiëntenvereniging u goed van informatie kan voorzien, zodat u uw voorkeuren voor een vakantie en Multiple Sclerose goed met elkaar kunt afstemmen.

Er zijn allerlei mogelijkheden als een korte, lange, sportieve, kunstzinnige of gewoon lekkere plezierreis aanwezig om een vakantie en Multiple Sclerose goed te combineren. Het kan ook erg leuk zijn om een vakantie en Multiple Sclerose te combineren in een vakantie met gelijkgestemden. Overweeg daarom ook eens een groepsreis als vakantie, dan hoeft u niet zoveel zelf te regelen. Bovendien komt u zo tijdens uw vakantie ook op een makkelijke manier soortgenoten en geestverwanten tegen.

Over de juiste combinatie van een vakantie en Multiple Sclerose kunt u eens op internet kijken welke mogelijkheden er bestaan. Wellicht vindt een vorm van vakantie waar u zelf nooit aan had gedacht, en ook tips om uw vakantie met Multiple Sclerose op rolletjes te laten verlopen kunnen goed van pas komen. Het internet is ook een mooi punt om eens kennis te maken met de mogelijkheden van een aangepaste vakantie.

Klik hier voor Tips voor op reis

Lees ook over Marc Cremers, die ondanks zijn Multiple Sclerose op vakantie gaat.