Gevulde zalmfilet

Hoofdgerecht voor 6-8 personen

U kunt dit helemaal voorbereiden en schuift de zalm bij de krieltjes! Voila!

  • 2 zalmfilets van elk 600 gram
  • 1 citroen
  • Verse Italiaanse kruidenmix (AH)
  • 200 ml crème fraiche
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 500 g sjalotjes, geschild, gehalveerd
  • 1 kg krielaardappels in de schil, gehalveerd
  • 1 el grof zeezout
  • 1 zak rucola
  • Bakpapier

  1. Leg 1 zalmfilet op de bakplaat. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Haal de blaadjes van de verse tijm, oregano en salie en hak ze fijn. Houd de rozemarijn apart. Meng de crème fraiche met de rasp, het citroensap, de kruiden en zout en peper en smeer dit over de zalm.
  2. Leg de tweede filet hierop, bestrijk met olijfolie en steek takjes rozemarijn in de inkepingen.
  3. Meng de sjalotten met 1 eetlepel olijfolie en verdeel ze rond de zalm. Schep de aardappelen in een kom met met 1½ eetlepel olijfolie en verdeel in een laag op een bakplaat. Besprenkel de zalm, sjalotten en aardappelen met zeezout.
  4. Verwarm de oven voor op 200˚C. Schuif als eerste de krieltjes een richel onder het midden in de oven en 10 minuten later de zalm in het midden.
  5. Laat ca. 20 minuten in de oven. De zalm moet mooi rosé zijn van binnen, de aardappeltjes gaar!
  6. Serveer de zalm op een mooie platte schaal. De aardappeltjes kunt u in een aparte schaal serveren.