Kokosflensjes met tropisch fruit


Nagerecht voor 8 personen


Flensjes bak je vooraf, fruitsalade is kant en klaar, je hoeft alleen tussendoor de slagroom te kloppen! 

  • 100 gr bloem
  • 3 eieren
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 el poedersuiker
  • 4 el gemalen kokos
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 ml slagroom
  • 6 el gembersiroop
  • 2 bakjes verse tropische fruitsalade (AH)
  1. Klop bloem, eieren, kokosmelk, poedersuiker en 2 eetlepels gemalen kokos in een kom tot glad beslag.
  2. Bak in koekenpan met een beetje olie 8 goudbruine flensjes. Bewaar in koelkast
  3. Klop de slagroom met de eetlepels gembersiroop lobbig.
  4. Leg de flensjes op het bord, doe er fruitsalade op en vouw het flensje als een hoorntje dicht
  5. Schep een lekkere dot gemberroom over het hoorntje en besprenkel met gembersiroop en bestrooi met kokos.

Tip: marineer de fruitsalade in een beetje Passoa of Pinacolada.