Souvlaki met Griekse salade

Hoofdgerecht voor 4 personen

Dit gerecht haalt het Griekse vakantiegevoel bij iedereen naar boven!

Ingrediënten

  • 600 gr lamsvlees
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels gedroogde oregano(of verse oregano)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 doosje cherry tomaatjes
  • 2 groene paprikas

Bereidingswijze

  1. Snij het vlees in blokjes  van ca. 2 bij 2 cm. Pers de teentjes knoflook boven een kom uit. Voeg de olijfolie, het citroensap, en de oregano toe. Breng deze marinade op smaak met zout en peper. 
  2. Was de tomaatjes en de paprika's. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes. Schep het vlees en de tomaten en paprika’s door de marinade en laat het ca. 30 minuten afgedekt met huishoudfolie marineren.
  3. Rijg het vlees met de groenten om en om aan de spiesen. Als je houten pennen gebruikt is het handig om deze vooraf in koud water te leggen, dan verbranden ze minder snel.
  4. Rooster ze in ongeveer 15 minuten op de barbecue of elektrische grilplaat of bak ze in ongeveer 5 minuten in een koekenpan gaar.

Lekker met een Griekse boerensalade met feta, olijven, vleestomaten en rode uienringen, besprenkeld met een dressing van olijfolie, azijn, peper en zout. Bij dit gerecht kun je rijst of gebakken aardappelen serveren.