Tagliatelle met spinazie en kibbeling

Hoofdgerecht voor 4 personen

Een eenvoudig Italiaans gerecht dat kinderen ook heel lekker zullen vinden

Ingrediënten

  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 courgette, grofgeraspt (in de keukenmachine op de grofste stand)
  • 1 pak spinazie à la crème (450 gr, diepvries)
  • 1 schaal gebakken kibbeling (300 gr)
  • 2 schaaltjes tagliatelle (pasta à 250 gr, koelvers),
  • 1/2 zakje gemalen oude kaas 48+ (175 gr)
Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette en peper en zout toe en bak 2 min. mee. 
  2. Voeg de bevroren spinazie toe en warm op matig vuur 10 min. mee.
  3. Bak ondertussen de kibbeling in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur warm en knapperig. 
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  5. Giet de pasta af en schep door het spinazie-courgettemengsel. 
  6. Verdeel over 4 borden, bestrooi met kaas en verdeel de kibbeling erover.