Kruidig gestoomde groenten met tartaarballetjes in yoghurt

Recept voor 4 personen

Bereiding: 15 minuten


  • 1 l groentebouillon
  • 200 g geschaafde spitskool
  • 200 g prei, in ringen
  • 100 g taugé
  • 1/2 Spaanse peper in kleine stukjes
  • 300 g tartaar
  • zout en (versgemalen) peper
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 dl magere yoghurt
  • 2 eetlepels fijngesneden koriander


  1. Breng de groentebouillon in een (stoom)pan aan de kook. Doe de groenten en de Spaanse peper in de stoominzet of een zeef, leg het deksel erop en stoom de groenten in 6 minuten gaar.
  2. Meng de tartaar met zout en peper en de knoflook. Rol 12 balletjes van de tartaar en druk ze iets plat.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tartaarballetjes 2 minuten per kant.
  4. Meng de yoghurt met de koriander en voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Schep de groenten in een schaal en leg er de tartaartjes op. Geef de yoghurt er apart bij.
Lekker met basmatirijst.