Salade met avocado en krokante parmaham

Voorgerecht voor 8 personen

Half uurtje werk, de dressing en de avocado’s kunnen vooraf worden klaargezet

  • 1 citroen, schoongeboend
  • 4 avocado’s
  • 9 eetlepels olijfolie
  • 6  eetlepels balsamicoazijn
  • 3  tenen knoflook
  • 200 gr parmaham
  • 1 zak rucola
  • 75 g waterkers
  • 1 doosje granaatappelpitten
  • 2 ciabatta’s 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175˚C.
  2. Rasp de schil van de citroen (het geel) en pers daarna de citroen uit. Halveer de (rijpe) avocado’s en verwijder de pit. Wrijf wat citroensap op het vruchtvlees zodat de avocado niet verkleurd. Dek af en bewaar.
  3. Klop 9 eetlepels olijfolie met azijn, de citroenrasp en twee uitgeperste tenen knoflook tot dressing. Breng op smaak met zout en peper. 
  4. Snij de plakken parmaham in de lengte in twee gelijke delen en plaats deze op een bakplaat met bakpapier. Droog de parmaham in de oven op 100˚C met de deur een stukje open in ongeveer 20 minuten.
  5. Verdeel de rucola en waterkers over de borden en plaats de avocado in het midden. Klop de dressing nog eenmaal en schenk deze in de holtes van de avocado en sprenkel wat extra dressing over de salade. Strooi de granaatappelpitten over de salade en verdeel de parmaham. 

Serveer met warm ciabatta en knoflookboter.