Salade met kruidige kipfilet

Recept voor 4 personen

Bereiding: 35 minuten

  • 500 g kipfilet, in 4 stukken
  • cayennepeper
  • zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 75 g pijnboompitten
  • 325 g basmatirijst
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 75 g rozijnen
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 4 eetlepels fijngehakte dille

  1. Wrijf de kipfilet in met cayennepeper en zout naar smaak. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kipfilet snel rondom bruin. Neem de kipfilet uit de pan.
  2. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de ui met de knoflook en de pijnboompitten al omscheppend lichtbruin. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend 3 minuten mee. Doe de tomatenblokjes met het vocht erbij en de rozijnen, bouillonblokjes, 600 ml heet water en de dille. Breng alles al roerende aan de kook.
  3. Leg de kipfilet erop en doe de deksel op de pan. Kook de rijst op een laag vuur in circa 20 minuten gaar. Neem de pan van het vuur en laat het rijstgerecht afgedekt met een schone theedoek 10 minuten droogstomen.