Kruidige kipreepjes met ananas en groenten

Recept voor 4 personen

Bereiding: 10 minuten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 450 g kipfilet in reepjes
  • 250 g Italiaanse roerbakgroenten
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • 100 g taugé
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1/4 l slagroom
  • zout en (versgemalen) peper
  • gekookte rijst

  1. Verhit de olie in de wok en voeg de gemberpoeder toe. Bak op laag vuur tot de gember begint te geuren. Doe er dan de kipreepjes bij en bak deze op hoog vuur rondom bruin in circa 2 minuten. Voeg de roerbakgroenten, de champignons en de uitgeknepen teentjes knoflook toe en bak 3 minuten.
  2. Schep tenslotte de ananas, de taugé, de ketjap en de room door het kipmengsel en warm nog 3 minuten door. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer de kipreepjes met rijst.