Quiche (hartige taart)

Recept voor 4 personen

Deze quiche met ham en champignons is lekker en niet moeilijk. In deze quiche zitten vrij weinig ingrediënten. Er is wel een bakvorm voor nodig. Er zijn speciale quiche vormen van metaal en glas en die hebben een lage opstaande rand. 

Ingrediënten:

  • 1 bakje champignons, 
  • 1 pakje diepvries bladerdeeg 
  • 1 bekertje crème fraiche, peper
  • 150 g ham
  • 3 eieren
  • verse tuinkruiden
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Bekleed de bakvorm met de ontdooide plakjes bladerdeeg en prik met een vork een paar gaatjes in de deegbodem. 
  2. Borstel de champignons schoon en snij de kontjes er vanaf. Halveer grote champignons, maar laat de kleintjes heel. Zet de champignons even aan in een koekenpan. Als u ervan houdt kunt u wat knoflook toevoegen.
  3. Klop in een kom de eieren los met de crème fraiche en voeg tuinkruiden, peper en zout toe. Snijd de ham in flinterdunne reepjes en roer ze door het eimengsel. 
  4. Voeg als laatste de champignons toe. Leg de champignons met de bolle kant naar boven op de deegbodem en giet daar voorzichtig het eimengsel overheen.
  5. Plaats deze in een voorverwarmde oven (200 graden) en bak in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Serveer er een groene salade bij voor de vitamines.