Kanjerpizza

Recept voor 4 personen


Bereiding: 10 minuten

Oven: 12 minuten


Nodig: deegroller, mesjes, lepel, bakplaat,bakpapier

  • 2 eetlepels bloem
  • 270 g pizzadeeg (kant-en-klaar)
  • 1 potje tomatensaus (200 ml)
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 8 zwarte olijven
  • 4 champignons
  • paar takjes peterselie
  • 4 eetlepels belegen kaas, geraspt

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Strooi bloem op het aanrecht. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol het met een deegroller uit tot 4 platte lappen.
  4. Smeer de tomatensaus over het deeg met de bolle kant van een lepel.
  5. Versier iedere pizza met stukjes paprika, olijven, champignons, peterselie en geraspte kaas.
  6. Leg de pizza’s op de bakplaat en zet hem in de oven. Bak de pizza’s ongeveer 
  7. 12 minuten tot ze gaar zijn.