Mams kebabs met warme tortilla

Recept voor 4 personen

Bereiding: 40 minuten

Nodig: keukenmes, snijplank, kom, satéprikkers, barbecue of grillpan

  • 500 g mals lamsvlees (van de nek of het haasje)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, uit de pers
  • 2 rijpe tomaten
  • 1/4 komkommer
  • 8 kleine bloemtortilla’s
  • handje slabladeren
  • eventueel zure room of knoflooksaus
  1. Leg de houten spiesen een halfuur in lauw water zodat ze tijdens het bakken niet splinteren.
  2. Snijd het vlees in dobbelstenen. Doe ze in een kom met het citroensap, de olie en de knoflook.
  3. Snijd de tomaten in plakken en de komkommer in reepjes.
  4. Steek het lamsvlees aan de spiesen. Bak de spiesen om en om bruin op de barbecue of in een grillpan, circa 2 minuten per kant. Het vlees mag vanbinnen nog iets roze zijn.
  5. Serveer de spiesen op een warme tortilla en serveer met tomaat,  komkommer en sla. Doe er als je dat lekker vindt een beetje zure room of knoflooksaus op.