Vispakketjes

Recept voor 4 personen

Bereiding; 40 minuten 

Oven: 20 minuten

Nodig: Snijplank, keukenmes, koekenpan met antiaanbaklaag, pollepel, vetvrij bakpapier, bakplaat

  • 2 preien
  • 1/2 kleine winterwortel
  • 5 takjes peterselie
  • 4 stevige witvisfilets (schelvis, kabeljauw, tilapia) van elk 150 g
  • zout en (versgemalen) peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels citroensap

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd het wit van de prei in dunne reepjes. Schrap de wortel en snijd deze in fijne reepjes. Hak de peterselie fijn. 
  3. Bestrooi de vis met zout en peper. 
  4. Bestrijk een koekenpan met anti-aanbaklaag met olie en bak de prei en wortel 
  5. 3-4 minuten tot de wortel beetgaar is.
  6. Voeg bouillon en ketjap toe en breng aan de kook tot bijna al het vocht verdampt is. Roer dan de helft van de peterselie en de helft van het citroensap erdoor.
  7. Knip 4 stukken vetvrij papier van 30 x 30 centimeter. Leg in het midden van elk vel wat van het groentemengsel, een stuk vis, bestrooi met wat peterselie en besprenkel met een beetje citroensap. 
  8. Vouw de randen van het papier naar elkaar toe en rol ze om, zodat er niets uit kan lopen. Vouw ze niet te strak zodat er ruimte is voor de stoom die zich tijdens het bakken ontwikkelt. 
  9. Leg de pakketjes op een bakplaat en zet die 15-18 minuten midden in de hete oven. Haal ze uit de oven en scheur de pakketjes aan tafel open. 

Lekker met puree en een frisse salade.