Roergebakken broccoli met maïskolfjes en cashewnoten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereiding: 10 minuten

  • 4 eetlepels (roerbak)olie
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 knoflookteentjes, in plakjes
  • 100 g babymaïskolfjes
  • 150 g champignons, in plakjes
  • 400 g broccoliroosjes
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels limoensap
  • zout en (versgemalen) peper
  • 100 g cashewnoten
1. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook. Schep de maïskolfjes, champignons en broccoli erdoor en roerbak alles 3-4 minuten op hoog vuur.
2. Voeg 3 eetlepels water, de gembersiroop en het limoensap toe en verwarm de groenten nog 2-3 minuten.
3. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en schep de noten erdoor.
Lekker met mie of rijst.