Spaghetti met snelle bolognesesaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereiding: 15 minuten

  • 300 g volkoren spaghetti
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, fijngehak
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 g rundergehakt
  • 1 pakje gezeefde tomaten (500 g)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 1 theelepel gedroogde of 1 eetlepel verse
  • Italiaanse kruiden
  • cayennepeper
  • 75 g Parmezaanse kaas, grof geraspt

  1. Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de pasta uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het omscheppend bruin en rul. Voeg de gezeefde tomaten, tomatenblokjes, het verkruimelde bouillonblokje en Italiaanse kruiden toe en breng aan de kook. Laat de saus met het deksel op de pan ca. 10 minuten zachtjes stoven. Breng de saus op smaak met de cayennepeper. 
  3. Verdeel de pasta over diepe borden en verdeel de saus erover. Bestrooi met de kaas. 

Lekker met een groene salade met balsamicodressing.